Grejna podloga služi da održava odgovarajuću temperaturu kafe dok je aparat za kafu uključen. Ova funkcija nije dostupna u aparatima za kafu koji se isporučuju sa izolovanim bokalom.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta: 1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode. 2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)
3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena
4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus
5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe
Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Učestalost čišćenja od kamenca zavisi od tvrdoće vode i od toga koliko često upotrebljavate aparat za kafu. Sledeće pojave ukazuju na to da su se u aparatu pojavile naslage kamenca: ciklus pripreme kafe traje duže, aparat proizvodi dosta pare, na kraju ciklusa je znatno bučniji ili prestaje sa radom u toku ciklusa. Ovo znači da su se u aparatu za kafu pojavile naslage kamenca. Kamenac treba da uklanjate svakih 20 do 40 ciklusa ili jednom mesečno, u zavisnosti od tvrdoće vode.
Termo bokale nikada nemojte stavljati u mašinu za pranje posuđa! Plastični termo bokal bi trebalo isprati pod mlazom tople vode odmah nakon upotrebe. Nikada nemojte čistiti bokal četkom za ribanje posuđa ili drugim predmetom jer bi to moglo da uzrokuje tanke pukotine i implodiranja stakla. Termo bokal od brušenog čelika možete bez problema da čistite četkom za ribanje posuđa ili sličnim predmetom, čak i iznutra.
• Količina mlevene kafe je veoma važna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju. • Vaša kafa je veoma sitno mlevena (način mlevenja "Espresso"). • Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter. • Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog ukusa) mogu da produže vreme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelivanje.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje. Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Ovo u potpunosti zavisi od ukusa: možete u supermarketu da kupite mlevenu kafu različitog ukusa i jačine za aparate za filter kafu, takođe, možete da sami sameljete kafu u zrnu ili možete kupiti kafu u zrnu i tražiti da vam u prodavnici samelju kafu da odgovara granulaciji filter kafe.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
U unutrašnjim kolima se nakuplja kamenac, voda ne cirkuliše pravilno i njen tok je mnogo sporiji. Garancija ne pokriva kvarove koji su nastali usled neredovnog uklanjanja kamenca.