FCM SENSE CM693110Započnite vaš dan dodirom svetlosti
Tefal Sense je savršen način da započnete dan dodirom svetlosti. Savršena priprema kafe je na dohvat ruke sa kristalno jasnim, veoma intuitivnm ekranom i jednostavnim kontrolama. Velika glava za kvašenje zrna osigurava brze rezultate, dok AROMA funkcija omogućava pripremu u dva koraka pre ulivanja u šoljicu, što zadržava maksimalan ukus i aromu vaše kafe. Sve ovo sa stilski modernom estetikom koja se savršeno uklapa u svaku kuhinju.
Tefal Sense aparat za filter kafu: Savršen ukus kafe sa dodirom svetlosti
Tefal Sense je savršen način da započnete dan dodirom svetlosti.
Ovaj aparat jednostavan za upotrebu kapaciteta 15 šoljica je poboljšan optimalnom tehnologijom pripreme - uključujući veliku glavu za kvašenje zrna i AROMA funkciju za pripremu u dva koraka pre ulivanja u
šoljicu – za osiguravanje bogate, aromatične kafe.
Kontrole jednostavne za upotrebu nude savršeni početak dana, sa tajmerom koji se može podesiti do
24h unapred.
Podignite pripremu kafe na novi nivo sa nizom praktičnih karakteristika: automatsko isključivanje
nakon 30 minuta, sistem protiv kapanja za posluživanje kafe u svakom trenutku tokom pripreme,
i savršen kapacitet za 15 šoljica sveže kafe, savršeno pripremljene.
Započnite vaš dan dodirom svetlosti
Osnovno
Digitalni ekran sa prikazom vremena
Digitalni ekran sa prikazom vremena i tasterima koji su jednostavni za upotrebu.
XL glava za kvašenje zrna
Veliki dizajn glave za kvašenje nudi savršeno ravnomernu pripremu u trenu, za kafu punu ukusa svaki dan.
Tasteri na dodir jednostavni za upotrebu
Tasteri na dodir jednostavni za upotrebu bilo kada
Funkcija održavanja toplote
Neka vašakafa bude topla i spremna i do 30 minuta, sa funkcijom automatskog isključivanja za maksimalnu praktičnost i spokoj.
AROMA funkcija
AROMA funkcija donosi aromatičnu kafu punu ukusa
Savršen kapacitet
Kapacitet od 1.25L je savršeno prilagođen i svakodnevnoj upotrebi i posluživanju gostiju, pripremajući dovoljno ukusne kafe za celu porodicu.
Sistem protiv kapanja
Sipajte kafu u bilo kom trenutku tokom pripreme zahvaljujući ovoj praktičnoj karakteristici
Jednostavno dolivanje
Jednostavno dolivanje vode i mlevene kafe zahvaljujući lakom pristupu rezervoraru za vodu i držaču filtera.
Tajmer
Programirajte početak pripreme – do 24h unapred – za praktičnost i zadovoljstvo uživanja u sveže pripremljenoj kafi koja vas čeka čim se pobudite
Grejna podloga služi da održava odgovarajuću temperaturu kafe dok je aparat za kafu uključen. Ova funkcija nije dostupna u aparatima za kafu koji se isporučuju sa izolovanim bokalom.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta: 1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode. 2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)
3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena
4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus
5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe
Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Učestalost čišćenja od kamenca zavisi od tvrdoće vode i od toga koliko često upotrebljavate aparat za kafu. Sledeće pojave ukazuju na to da su se u aparatu pojavile naslage kamenca: ciklus pripreme kafe traje duže, aparat proizvodi dosta pare, na kraju ciklusa je znatno bučniji ili prestaje sa radom u toku ciklusa. Ovo znači da su se u aparatu za kafu pojavile naslage kamenca. Kamenac treba da uklanjate svakih 20 do 40 ciklusa ili jednom mesečno, u zavisnosti od tvrdoće vode.
Termo bokale nikada nemojte stavljati u mašinu za pranje posuđa! Plastični termo bokal bi trebalo isprati pod mlazom tople vode odmah nakon upotrebe. Nikada nemojte čistiti bokal četkom za ribanje posuđa ili drugim predmetom jer bi to moglo da uzrokuje tanke pukotine i implodiranja stakla. Termo bokal od brušenog čelika možete bez problema da čistite četkom za ribanje posuđa ili sličnim predmetom, čak i iznutra.
• Količina mlevene kafe je veoma važna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju. • Vaša kafa je veoma sitno mlevena (način mlevenja "Espresso"). • Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter. • Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog ukusa) mogu da produže vreme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelivanje.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje. Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Ovo u potpunosti zavisi od ukusa: možete u supermarketu da kupite mlevenu kafu različitog ukusa i jačine za aparate za filter kafu, takođe, možete da sami sameljete kafu u zrnu ili možete kupiti kafu u zrnu i tražiti da vam u prodavnici samelju kafu da odgovara granulaciji filter kafe.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
U unutrašnjim kolima se nakuplja kamenac, voda ne cirkuliše pravilno i njen tok je mnogo sporiji. Garancija ne pokriva kvarove koji su nastali usled neredovnog uklanjanja kamenca.