Čimičuri biftek

Čimičuri biftek

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 4 šnicle bifteka (približno 200 g svaka)
  • 2 kašike sirćeta od crvenog vina
  • 1/2 limuna
  • 4 čena belog luka
  • 6 grančica peršuna
  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike
  • 60 ml maslinovog ulja
  • So
  • Biber

Priprema

Pre pripreme, izvadite meso iz frižidera i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi.

U međuvremenu napravite čimičuri sos: pomešajte sirće, limunov sok, seckani beli luk, usitnjeni peršun i ulje. Dodajte prstohvat soli, bibera i tucanu ljutu papriku.

Digitalna opcija: Odaberite Grill program i podesite aparat na 200 stepeni, 15 minuta. Utrljajte so i biber u meso, a onda ga stavite u korpu aparata Easy Fry & Grill i pecite po 2 minuta sa obe strane.

Mehanička opcija: Zagrejte aparat na 200 stepeni, zatim utrljajte so i biber u meso, a onda ga stavite u korpu aparata Easy Fry & Grill i pecite po 2 minuta sa obe strane.