Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Osušite odreske kuhinjskim ubrusom. Začinite odreske jednakom količinom soli i bibera.
Izaberite program „Crveno meso“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Kada ljubičasta indikator lampica prestane da treperi, rasporedite odreske na gril i zatvorite poklopac.
Grilujte sve dok indikator lampica ne promeni boju koja odgovara odgovarajućem nivou pečenja – žuto za sirovo, narandžasto za srednje i crveno za dobro pečeno. Odreske stavite u tanjir i prekrijte ih folijom. Pustite ih da stoje 5 minuta pre serviranja.
Za to vreme otopite maslac na srednjoj temperaturi u velikom tiganju sa nelepljivom oblogom. Dodajte pečurke, beli luk, majčinu dušicu i preostalu so i biber. Pržite uz povremeno mešanje oko 5 minuta ili dok smesa ne postane meka i braon boje. Stavite balsamiko sirće. Sklonite sa vatre i stavite peršun. Poslužite odreske prelivene smesom od pečuraka i i mrvljenog plavog sira.
Saveti: Vazdušast pire i hrskava mekana boranija su savršeni prilozi uz ovo jednostavno, ali i elegantno jelo. Biftek je odrezak sa malim sadržajem masti i može da se osuši ako se predugo sprema. Da biste postigli najbolje rezultate, bifteke pržite samo do srednjeg nivoa pripreme.