Kremasta salata od kupusa

Kremasta salata od kupusa

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • ½ zeleni kupus srednje veličine
  • ½ oljuštene šargarepe
  • ½ oljuštenog crnog luka
  • null
  • Preliv:
  • 1 kašika limunovog soka
  • 4 kašike majoneza
  • 1 kašika šećera
  • So i biber
  • 1 kašika iseckanog peršuna

Priprema

U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za preliv.

Izrendajte šargarepu narandžastim dodatkom. Isecite kupus u 4 do 5 delova i izrendajte ih crvenim dodatkom. Isecite crni luk tamnozelenim dodatkom.

Posolite povrće i pustite da se natapa 10 minuta. Ocedite i pomešajte sa prelivom.

Varijanta: U tradicionalnijoj verziji jela koristi se ulje umesto majoneza.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta