Krofne sa cvetom narandže

Krofne sa cvetom narandže

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 2 l ulja
  • 250 ml vode
  • 160 g brašna
  • 80 g maslaca
  • 50 g griza
  • 4 jajeta
  • 1 prstohvat soli
  • 125 ml vode
  • 250 g šećera
  • Voda sa cvetom narandže

Priprema

Za sirup: prokuvajte vodu i šećer oko 2 do 3 minuta. Dodajte vodu sa cvetom narandže. Da biste dobili drugačiji ukus, umesto vode sa cvetom narandže možete da upotrebite limunovu koru ili štapić cimeta. Ostavite da se ohladi.

Pravljenje krofni: Prokuvajte vodu, so i maslac u dubokom tiganju. Kada voda počne da ključa, dodajte brašno i griz i dobro promešajte. Kada se smesa dobro sjedini, dodajte jedno po jedno jaje i dobro mešajte sve vreme.

Sipajte ulje u posudu. Podesite termostat na 180 °C na program „Prženje u ulju“ i pustite da ulje proključa. Ispunite špric za testo sa završetkom u obliku zvezde prethodno pripremljenim testom za krofne.

Istisnite smesu iz šprica i isecite krofne u željenu veličinu, dok ih postavljate u posudu za fritezu Versalio.

Kada krofne dobiju zlatno braon boju, izvadite ih iz posude i rasporedite na upijajući papir. Uvaljajte ih u sirup. Krofne poslužite tople sa prahom od pistaća.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta