Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Za sirup: prokuvajte vodu i šećer oko 2 do 3 minuta. Dodajte vodu sa cvetom narandže. Da biste dobili drugačiji ukus, umesto vode sa cvetom narandže možete da upotrebite limunovu koru ili štapić cimeta. Ostavite da se ohladi.
Pravljenje krofni: Prokuvajte vodu, so i maslac u dubokom tiganju. Kada voda počne da ključa, dodajte brašno i griz i dobro promešajte. Kada se smesa dobro sjedini, dodajte jedno po jedno jaje i dobro mešajte sve vreme.
Sipajte ulje u posudu. Podesite termostat na 180 °C na program „Prženje u ulju“ i pustite da ulje proključa. Ispunite špric za testo sa završetkom u obliku zvezde prethodno pripremljenim testom za krofne.
Istisnite smesu iz šprica i isecite krofne u željenu veličinu, dok ih postavljate u posudu za fritezu Versalio.
Kada krofne dobiju zlatno braon boju, izvadite ih iz posude i rasporedite na upijajući papir. Uvaljajte ih u sirup. Krofne poslužite tople sa prahom od pistaća.