Krompir sa začinskim biljem i parmezanom

Krompir sa začinskim biljem i parmezanom

Prilozi

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 4 krompira Yukon Gold srednje veličine, oko 1 kg
  • 2 kašike (30 ml) maslinovog ulja
  • 1 kašičica (5 ml) italijanske mešavine začina
  • Po 1 kašičica (5 ml) soli i bibera
  • 1/4 šolje (50 ml) rendanog parmezana

Priprema

Kuvajte krompir u mikrotalasnoj pećnici 6 minuta ili do trenutka kada možete da ga probodete viljuškom, a da je i dalje tvrd. Pustite da se ohladi dok nije lak za pripremu. Isecite krompir na kriške debljine 1 cm. Pomešajte maslinovo ulje sa italijanskom mešavinom začina, solju i biberom. Premažite obe strane svake kriške mešavinom ulja.

Izaberite program „Manual Mode“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Kada ljubičasta indikator lampica prestane da treperi, rasporedite krompir na gril i zatvorite poklopac.

Grilujte oko 5 minuta ili dok krompir ne omekša ili potamni. Poslužite krompir u plitkoj posudi i pospite parmezanom.

Saveti: Ovaj jednostavan, ali ukusan prilog je sjajan pratilac grilovane piletine, odrezaka, svinjetine ili ribe. Eksperimentišite sa drugim začinima ili mešavinama začina, kao što je začinska mešavina za takose, suva mirođija ili drugi ukusi koji se slažu uz grilovanu hranu.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta