Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Pomešajte sirće sa limunovim sokom, medom, belim lukom, solju i biberom. Uz neprestano mešanje, polako pospite maslinovim uljem dok se smesa ne sjedini. Pospite dovoljnu količinu mešavine za prilog preko tikvica, patlidžana, crvene paprike i crnog luka. Preostali preliv sačuvajte za salatu.
Izaberite program „Manual Mode“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Kada ljubičasta indikator lampica prestane da treperi, rasporedite povrće na gril i zatvorite poklopac.
Grilujte povrće u serijama 3 do 5 minuta ili dok ne omekša i potamni. Krupno isecite povrće i pomešajte sa skuvanom testeninom, preostalim prelivom, mrvljenom fetom, bosiljkom i maslinama. Pospite pinjole pre serviranja, ako ih koristite.
Saveti: Obogatite ovaj recept proteinima tako što ćete dodati leblebije, kuvane škampe ili grilovanu piletinu u komadima, odrezak ili kobasicu. Poslužite ovu salatu kao prilog bilo kom grilovanom proteinu kao što je piletina, odrezak, svinjetina, riba ili morski plodovi. Ovu salatu možete držati u frižideru poklopljenu, do 3 dana. Preostala salata je sjajna opcija za ručak kada ste u pokretu.