Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Promešajte ulje i limunov sok, origano, limunovu koru, so, biber, ljutu papričicu, papriku i beli luk u velikoj činiji. Dodajte piletinu i protresite je kako biste je obložili sastojcima. Piletinu rasporedite na drvene ražnjiće dužine 20 cm.
Izaberite program „Živina“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Kada ljubičasta indikator lampica prestane da treperi, rasporedite ražnjiće na gril i zatvorite poklopac.
Grilujte u serijama sve dok indikator lampica ne postane crvena. Poslužite ražnjiće sa piletinom sa prilogom od tzatziki sosa.
Saveti: Poslužite ražnjiće na kuvanom, začinjenom pirinču sa grčkom salatom. Poslužite piletinu na pita hlebu premazanu tzatziki sosom, isečenim paradajzom, krastavcem i crvenim lukom kako tradicionalnu mediteransku tortilju.