Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Da biste napravili ulje od belog luka, limuna i žalfije, zagrevajte ulje u tiganju srednje veličine sa nelepljivom oblogom, na slaboj vatri. Dodajte beli luk i pržite oko 30 sekundi ili dok ne pusti aromu. Skinite sa vatre. Dodajte žalfiju, koru limuna i šafran. Promešajte i sklonite sa strane.
Sipajte bujon i vino u duboki tiganj i kuvajte do ključanja na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu i pustite da se krčka.
Zagrejte ulje i maslac u tiganju sa debelim dnom na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i pržite 2 minuta uz mešanje ili dok luk ne omekša. Dodajte braon i bele šampinjone i pržite 3 minuta uz mešanje ili dok pečurke ne omekšaju.
Dodajte pirinač i pržite 2 minuta uz mešanje ili dok zrna ne postanu staklasta. Sipajte jednu kutlaču (125 ml / 1/2 šolje) mešavine bujona u mešavinu pirinča i mešajte drvenom varjačom sve dok tečnost u potpunosti ne ispari. Nastavite da dosipate po jednu kutlaču mešavine bujona, sve vreme mešajući i vodeći računa da sva tečnost ispari pre dodavanja nove količine. Kuvajte sve dok pirinač ne omekša, a rižoto postane kremast (biće potrebno oko 25 minuta).
Dodajte enoki pečurke i pržite 3 minuta uz mešanje ili dok ne omekšaju. Skinite sa vatre. Umešajte parmezan i peršun. Probajte i posolite.
Servirajte jednake količine rižota u tanjire. Prelijte mešavinom ulja, pospite preostalim parmezanom i poslužite jelo.
Najbolja nelepljiva obloga otporna na ogrebotine*
*U poređenju sa drugim Tefalovim nelepljivim oblogama. Interni abrazioni testovi.
100% jednostavno održavanje
Izdržljiva & otporna nelepljiva obloga
Otporna neprijanjajuća obloga za svakodnevno kuvanje
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Dobijte odgovore na pitanja.
Naši savetnici su vam na usluzi.