Supa od crnog luka

Supa od crnog luka

Supe

  • 5

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 80 g mekog maslaca
  • 800 g oljuštenog crnog luka
  • 2 litra goveđeg bujona
  • ½ bageta ili tanke kriške starog hleba
  • 150 g rendanog grijer sira
  • Majčina dušica i lovor
  • 2 oljuštena češnja belog luka
  • So i biber

Priprema

Isecite crni luk tamnozelenim dodatkom.

Istopite maslac i sotirajte luk sve dok ne dobije zlatno braon boju.

Zatim dodajte češnjeve belog luka, majčinu dušicu, lovor i goveđi bujon.

Kuvajte oko 20 minuta i začinite po želji.

Sipajte supu u posudu i dodajte kriške hleba.

Pospite grijer sirom i pecite u vrućoj rerni dok ne potamni.

Varijanta: Dodajte 200 ml portoa sve dok se luk ne skuva i redukuje da biste napravili karamelizovanu supu od crnog luka.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta