Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
U Tefal dubokom tiganju otopite maslac, sirup i mleko na umerenoj temperaturi, ali ne da proključa. (Zamoli nekog odraslog da ti pomogne oko ovog dela recepta).
Skloni sa vatre i pusti da se ohladi 3 minuta.
Koristeći sito, sipaj šećer u prahu i kakao u istu posudu. Sipaj 2 kašike mešavine šećera u prahu i kakaoa u duboki tiganj i dobro promešaj drvenom varjačom. Sipaj po 2 kašike mešavine šećera u prahu i kakaoa i umuti svaku novu količinu. Zapamti da je važno da dodaš malu količinu mešavine šećera u prahu i da sve dobro promešaš pre nego što dodaš novu količinu.
Ako dodaš previše mešavine odjednom nećeš uspeti da promešaš.
Nastavi da dodaješ mešavinu šećera u prahu sve dok se ne stvrdne (kada iskoristiš gotovo sav šećer u prahu, možeš da zamoliš nekog odraslog da ti pomogne, ako je mešavina isuviše gusta). Ostavi mešavinu da se ohladi i onda je oblikuj u kuglice.
Sipaj čokoladne mrvice u 2 posude. Sve kuglice uvaljaj u čokoladne mrvice ili šećer. Stavi kuglice u papirne korpice i ostavi ih u frižideru da se ohlade 2 do 3 sata. Slatkiše drži u vakuumskoj posudi na hladnom mestu do 4 dana.