Začinjene kruške u crvenom vinu sa pavlakom

Začinjene kruške u crvenom vinu sa pavlakom

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Teško

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 4 kruške (ne prezrele)
  • 2 kašike šećera u prahu
  • Štapić sa cimetom od 8 cm
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1/4 kašičice rendanog orašca
  • 2 lovorova lista
  • Kora 1 narandže
  • Kora 1 limuna
  • 8 prženih mlevenih bobica kleke
  • 15 celih zrna crnog bibera

Priprema

Oljuštite cele kruške i ne uklanjajte peteljke.

Isecite ravne osnove sa krušaka. Izvadite tronožac i postavite kruške uspravno u osnovi aparata za kuvanje na pari.

Dodajte preostale sastojke, osim pavlake.

Zatvorite poklopac i sačekajte da pritisak poraste. Blago kuvajte 5 do 10 minuta u zavisnosti od veličine i zrelosti krušaka.

Izvadite kruške iz posude i uspravno ih postavite u činiju za serviranje.

Izvadite štapić cimeta i lovorove listove, filtrirajte tečnost ako želite.

Kuvajte tečnost sve dok se ne redukuje za pola i postane nalik sirupu.

Sipajte tečnost preko krušaka i odložite u frižider tokom noći, okrećući kruške u tečnosti sve dok ne dobiju crvenu boju.

Poslužite sa pavlakom.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta