Uputstva za upotrebu i često postavljana pitanja SMOKE LESS GRILL TG900812
Gril za upotrebu u zatvorenom prostoru, sa manje dima i mirisa!
Uz Gril bez dima za upotrebu u zatvorenom prostoru, uživajte u ukusnom roštilju tokom cele godine iz udobnosti vašeg doma. Njegova Smoked Shield tehnologija smanjuje dim do 70%, i ispušta manje mirisa, *za ukusne rezultate pečenja u bilo kojem trenutku. Osim toga, zahvaljujući dvema moćnim nezavisnim grejnim zonama i podesivom termostatu, sve od mesa do ribe i povrća može se istovremeno peći do savršenstva - za neograničene mogućnosti! *Nezavisni test u poređenju sa Tefal grilom TG80
Posuda za sok uvek treba da je ispunjena vodom (u zavisnosti od modela). Na ovaj način ćete omogućiti da sokovi i masnoća iscure u vodu i tako sprečiti pojavu dima i paljenja. Tokom prve upotrebe pojaviće se malo dima. Ovo je uobičajeno i neće dugo trajati. Ukoliko dim ne nestane, proverite da li je ploča roštilja pravilno očišćena.
Voda koju sipate u rezervoar napraviće hladnu zonu ispod površine za pripremu hrane. Ovde se taloži i zadržava sva masnoća. Na taj način, sprečićete da mast gori na vrućoj površini i izazove isparenja i požar.
• Prije početka kuvanja, provjerite da li ste napunili posudu za vodu do minimalnog nivoa (1,5 l). • Ako spremate više jela jedno za drugim, pazite da nivo vode u posudi ne bude ispod minimuma. • Obavezno očistite proizvod nakon svake upotrebe: očistite roštilj kako biste uklonili masnoću od kuvanja i ocijedite vodu iz posude za vodu i očistite je. • Nikada ne stavljajte aluminijumsku foliju u posudu za vodu, između grejnog elementa i rešetke ili direktno na rešetku za kuvanje. • Određena hrana sa površinskom kožicom (cijele kobasice, jezik, živina) ili veliki komadi mesa mogu dovesti do prskanja jer dolazi do nakupljanja tečnosti koja kipi u unutrašnjosti takve hrane. Zato savjetujemo da ih prije kuvanja izbodete nožem ili viljuškom.
Podsjećamo vas da ne ostavljate proizvod bez nadzora dok se hrana kuva (podgrijevanje i/ili kuvanje).
Proizvodi se mogu potpuno rasklopiti radi lakšeg čišćenja. Rešetka, ploča roštilja i rezervoar za vodu mogu da se peru u mašini za pranje sudova. Nakon svake upotrebe treba obrisati kućište roštilja. Nikada ga ne uranjajte u vodu. Nakon upotrebe, isključite roštilj i izvucite kabl iz napajanja. Sačekajte da se u potpunosti ohladi pre nego što započnete čišćenje. Rešetka, ručka i osnova mogu se prebrisati sunđerom i tečnošću za pranje sudova. Ne treba čistiti grejni element. Ukoliko je zaista zaprljan, sačekajte da se aparat ohladi i prebrišite suvom krpom.
Obavezno očistite proizvod nakon svake upotrebe: očistite roštilj kako biste uklonili masnoću od kuvanja i ocijedite vodu iz posude za vodu i očistite je.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.