Unutrašnjost posuđa je obložena nelepljivom oblogom visoke otpornosti. Pre prvog korišćenja, operite kuhinjski pribor u vrućoj vodi, osušite ga i sipajte pola kašike ulja za kuvanje u njega. Pažljivo rasporedite ulje po posuđu čistom krpom.
Nelepljiva obloga je otporna na sva poznata hemijska sredstva i proizvedena je tako da se ne lomi i ne ljušti pri normalnoj upotrebi. Ako ne koristite kuhinjsko posuđe pravilno i ako slučajno progutate čestice obloge, nećete biti u opasnosti. Ove čestice nisu otrovne i gotovo su potpuno inertne. One prolaze kroz organizam, a pritom se ne apsorbuju u krvotok.
Svako posuđe koje se zagreva na previsokoj temperaturi izaziva stvaranje dima. Međutim, dim iz posuđa sa nelepljivom oblogom ne predstavlja nikakav rizik za ljude ili kućne ljubimce, sa izuzetkom ptica, jer one imaju izrazito osetljiv respiratorni sistem i zbog toga su uopšteno osetljive na dim. Stoga je dovoljno da se pridržavate dobrih kulinarskih praksi i da nikada ne pregrevate posuđe.
Dimenzije navedene na pakovanju su obično unutrašnje, ali u svakom slučaju, na malom dijagramu je predstavljeno na šta se odnose ove dimenzije. Trebalo bi da pogledate ovaj dijagram da biste utvrdili da li su dimenzije unutrašnje ili spoljašnje.
Vrlo se retko događa da se istroši usled normalne upotrebe i održavanja. Pravilna upotreba i briga omogućiće da posuđe duže zadrži dobre performanse. U većini slučajeva do trošenja nelepljive obloge dolazi usled pregrevanja, grebanja i/ili abrazivnog čišćenja.