TEFAL CONVENIENT SERIES DELUXE APARAT ZA KUVANJE NA PARI VC502D10
CONVENIENT SERIES DELUXE APARAT ZA KUVANJE NA PARI VC502D10Čak 3 zdrava i ukusna obroka na dohvat ruke!
Convenient Series Deluxe Aparat za kuvanje na pari iz Tefala je jednostavno rešenje za zdrave domaće obroke svakoga dana. Otkrijte jednostavno kuvanje na pari sa digitalnim kontrolama na ekranu na dodir koji je prilagođen korisnicima, zajedno sa 8 programa i vrhunskim posudama od nerđajućeg čelika za kvalitet i ukus bez kompromisa. Zahvaljujući dizajnu sa više nivoa, možete pripremati 3 jela odjednom – uz čitav niz poboljšanih karakteristika za savršen aparat za kuvanje na pari.
Aparat za kuvanje na pari sa tri nivoa za zdrave i ukusne obroke, lako pripremljene
Sa veoma intuitivnim ekranom na dodir i 8 programa prilagođenih korisniku, otkrijte zdravu i ukusnu domaću pripremu sa Convenient Series Deluxe aparatom za kuvanje na pari iz Tefala.
Kuvanje na pari nikada nije bilo jednostavnije – niti ukusnije – sa vrhunskim posudama od nerđajućeg čelika u tri nivoa za vrhunsku raznovrsnost i praktičnost, sa velikim brojem poboljšanih karakteristika i pametnim dizajnom koji omogućava jednostavno kuvanje na pari svakoga dana.
Osnovno
Izuzetno jednostavna upotreba
8 raznovrsnih programa na intuitivnom ekranu na dodir, vama na dohvat ruke: 5 unapred definisanih prema sastojcima (mekano povrće, tvrdo povrće, riba, pirinač/ mahunarke, živina), kao i odmrzavanje, podgrevanje i održavanje toplote.
XL kapacitet, istovremena priprema
Uštedite vreme kuvanjem na tri nivoa, za tri različita jela odjednom – pripremite pileći file na jednom nivou, povrće na drugom i pirinač na trećem – za izdašne obroke, dovoljno za posluživanje po 4 osobe iz svake posude.
Dugotrajne performanse
Otkrijte izvanredan kvalitet podržan mogućnošću popravke u periodu od 15 godina, sa izdržljivim nerđajućim čelikom i dizajnom koji je napravljen da traje.
Zdravi i ukusni porodični recepti
Knjiga sa 40 recepata dostupna za preuzimanje. Otkrijte prednosti kuvanja na pari: bez dodatih masnoća, sačuvani vitamini i hranljivi sastojci, sočni i meki rezultati, bez rizika od zagorevanja namirnica.
Jednostavno odlaganje
Štedi prostor na radnoj površini ili u vašoj kuhinji zahvaljujući sklopivom dizajnu.
Jednostavno održavanje
Svi delovi su demontažni i bezbedni za pranje u mašini za posuđe (izuzev baze proizvoda) za jednostavnije održavanje svakoga dana.
Dugotrajna autonomija
Uživajte u autonomiji do 45 minuta kuvanja na pari bez potrebe za dopunom rezervoara za vodu zahvaljujući velikom kapacitetu od 1.2L, sa jasnom vidljivim nivoom vode i mogućnošću dopune tokom kuvanja.
Kompatibilne staklene posude
Zadivite svoje goste sa elegantnim setom staklenih posuda (dostupne za kupovinu odvojeno, ref XA6060) idealnih dimenzija za odlaganje predjela ili posluživanje dezerata.
Vremenom, prirodni sokovi od hrane kao što su šargarepa ili cvekla mogu da oboje posudu. To je normalna pojava. Mrlje se mogu očistiti limunovim sokom odmah nakon kuvanja.
Hrana je postavljena preblizu i ima različito vreme kuvanja: probajte da produžite vreme kuvanja. Kuvate previše hrane u isto vreme: hranu većih dimenzija ili hranu koja se duže kuva stavite u donju korpu. Nemojte stavljati previše hrane u korpu za kuvanje na pari. Uklonite kamenac iz aparata. Usitnite hranu.
Ukus hrane je mnogo bolji kada je pripremljena na pari, zato bi trebalo umereno dodavati začine. Ukoliko je potrebno, pospite malo na hranu ili dodajte začinsko bilje u vodu za parenje kako biste začinili hranu.
Da. Nikada ne smete ostaviti mali električni aparat bez nadzora dok je u upotrebi. Međutim, ne morate neadgledati aparat za kuvanje na pari sve vreme. Podesite tajmer i zvučni signal će vas obavestiti kada je jelo gotovo. Nema opasnosti da će vam hrana zagoreti ili da je morate promešati. Oprez: Ne zaboravite da stavite vodu u rezervoar.
Ako se vremena kuvanja hrane u posudama razlikuju, započnite kuvanje koje zahteva najviše vremena u najnižoj posudi i onda dodajte gornju posudu/posude kako kuvanje odmiče da biste završili ciklus kuvanja.
Preporučujemo korišćenje konzerviranih ili prethodno skuvanih mahunarki u aparatu za kuvanje na pari. Treba ih osušiti i isprati i onda postaviti u korpu za kuvanje na pari. Ne treba ih prethodno natapati ili kuvati.
Da, možete ga praviti u aparatu za kuvanje na pari. Potrebno je isto vreme pripreme kao i prilikom pripremanja na pari/krčkanja u dubokom tiganju. Proveravajte nivo vode i dopunjavajte po potrebi.
Kod pripreme jela koja se dugo kuvaju, moraćete da dopunjavate vodu u rezervoaru tokom kuvanja. Da biste dopunili rezervoar, koristite kuhinjske rukavice da biste otvorili poklopac i korpu za kuvanje na pari. Pažljivo podignite i ispraznite vodu koja se sakupila u posudi za sakupljanje sokova i zatim napunite rezervoar za vodu koristeći hladnu netretiranu vodu iz slavine.
Vreme kuvanja je isto bez obzira na to da li koristite jedan ili dva nivoa. Pazite da ne smestite hranu previše zbijeno na prvom nivou da biste se uverili da para može da dopre do drugog nivoa.
Nemojte da rukujete posudama i čašicama tokom kuvanja i nemojte da dodirujete aparat dok proizvodi paru. Uvek prekinite proizvodnju pare pre rukovanja posudama. Nemojte da pomerate aparat koji sadrži vruće tečnosti ili hranu. Uvek nosite zaštitne rukavice za rukovanje posudama ili kašicama nakon kuvanja.
Probajte da hrani dodate sveže začinsko bilje, limun, beli luk, narandže, pa čak i crni luk. Da biste obogatili ukus piletine, mesa i ribe sa marinadom koristite roštilj sos ili mešavine začina.
Neki recepti zahtevaju korišćenje prianjajuće folije za zaštitu, sprečavanje kondenzacije i prekrivanje osetljive hrane. Odaberite posebnu prianjajuću foliju za kuvanje ili prianjajuću foliju koja može da se koristi u mikrotalasnoj pećnici. Izbegavajte aluminijumsku foliju koja produžava vreme kuvanja.
QR kod preuzima knjigu recepata na osnovu jezika vašeg telefona ili tableta. Ako dokument nije na odgovarajućem jeziku, provjerite postavke uređaja za jezik koji želite preuzeti.
Preporučujemo da čistite od kamenca na 7 do 10 upotreba. Da biste ovo uradili, napunite rezervoar za vodu sa 1/3 alkoholnog sirćeta i 2/3 vode. Ostavite hladno da deluje preko noći. Toplom vodom isperite unutrašnjost rezervoara za vodu nekoliko puta. Nikada ne koristite abrazivna sredstva za čišćenje.
Preporučujemo da čistite aparat za kuvanje na pari od kamenca na 7 do 10 upotreba da biste obezbedili efektivan tok pare i produžili vek upotrebe aparata. Da biste ovo uradili, napunite rezervoar za vodu sa 1/3 alkoholnog sirćeta i 2/3 vode. Ostavite hladno da deluje preko noći. Toplom vodom isperite unutrašnjost rezervoara za vodu. Nikada ne koristite abrazivna sredstva za čišćenje.
[Provera 1] Da li ste sipali vodu na pravo mesto? Sipajte vodu u rezervoar za vodu tako da sivi deo bude u sredini (grejač).
[Provera 2] Da li ste sipali dovoljno vode u rezervoar za vodu? Ako nema dovoljno vode u rezervoaru, neće moći da se stvori para. Čak i ako ćete kuvati kratak vremenski period, morate sipati dovoljno vode da dođe do vrha grejača (sivi deo). Kada sipate dovoljno vode, opet će biti potrebno vreme da počne da se stvara para.
[Provera 3] Da li je grejač (sivi deo) zaprljan? Ako su se na grejač nataložili minerali iz vode, možda neće ispravno odavati toplotu i možda se neće stvarati para. Ukoliko dođe do promena kao što su obojena voda – braon, crna ili bela – ili ako se površinski sloj guli, moraćete da očistite grejač. Očistite ga od kamenca.
To radi ispravno. Turbo-prsten se nalazi oko grejača pa se voda unutra efikasno zagreva. Osmišljen je tako da ne naleže tesno, pa voda koja se zadržava u međuprostoru kreira paru. Uverite se da je turbo-prsten postavljen ispravno i da je urez okrenut nadole.
Aparat se ne zagreva ako nema dovoljno vode u rezervoaru. Dopunite ga vodom do najvišeg podeoka i aparat će automatski ponovo pokrenuti program kuvanja. Kada dopunjavate rezervoar vodom koristite rukavice i pazite da ne dodirnete vruće površine ili hranu koja se kuva.
Dve posude su opremljene demontažnim rešetkama, osim tacne za kapanje na kojoj rešetka mora da bude sve vreme. Kada uklonite rešetke, podešavate višu zonu koja je namenjena za kuvanje krupne hrane (celih pilića, artičoka, jastoga, karfiola, brokolija itd.) Da biste pravilno postavili rešetke: • Okrenite rešetku na odgovarajuću stranu (štipaljka treba da je okrenuta nadole) • Postavite rešetku na posudu. • Pritisnite štipaljku da biste zakačili posudu. Da biste uklonili rešetku, pritisnite gornji deo rešetke.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Aparat za kuvanje na pari ne radi pod pritiskom, već koristi ambijentalni pritisak. Para u aparatu za kuvanje na pari ima temperaturu ključanja vode, oko 100°C.